ponedeljek, 5. december 2011

Veseli december in dobri Možje

Preden nas obiščejo decembrski Dobri Možje in z njimi čas obdarovanja, na blogu delim vsebino, ki je pred časom krožila na družabnem omrežju FB:
▬▬●▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬●▬▬
"Podprimo manjša podjetja, obrtnike, rokodelce, neodvisne knjigarne, prijatelja, ki oblikuje nakit ali ima kmetijo, kjer prideluje med, suho sadje ... in kupimo praznična decembrska darila pri njih. Tako bo naš denar resnično prišel v roke tistih, ki delajo zato, da bi preživeli, ne pa v roke grabežljivih multinacionalk. S tem bomo prispevali k izboljšanju stanja v katerem smo se znašli vsi skupaj. Nakupuj z glavo ali pa sploh ne."
▬▬●▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬●▬▬
Iz rokava nasujem nekaj ljubih mi predlogov: keramična Tika, pletena Funchi, akvarelna 100% Suzi, mačji Studio13, torbice za prste obliznit Pikula-bags, nakit Patsy, porcelanska Nika Stupica, super spretne & občudovanja vredne ustvarjalke: Neža, Loddelina, Sonja, Petra, polipap crafterska Maja, Ribica, PikaPolina, Urška in njen Raj, Cherry Time in še in še. Vabljeni k dopolnitvi neskončnega seznama. 
Naj mesec december ne mine v blišču nakupovalnih središč in potrošništva. Obdarujmo iz srca, vselej glede na zmožnosti. Ne pozabimo, kako slastni so domači keksi ツ 
Želim vam veseli december!

12 komentarjev:

  1. Se strinjam!
    Najlepše, najboljše, najbolj, kvalitetne in tudi najbolj eko, ker ne bo potreben ladijski prevoz iz Kitajske.

    OdgovoriIzbriši
  2. Urška! Iiiiiii! Bi nardila tiste srčke, ki jih delaš, pa neznam, zato samo maham :).

    OdgovoriIzbriši
  3. @ Anita, točno tako! Pri izdelkih, ki prepotujejo pol sveta, a so še vedno cenovno tako dostopni, da pred nakupom ni treba 2x pomislit... se opravičeno vprašamo o onesnaževanju okolja, pravični trgovini, starosti delovne sile, itd. Se, ali pa se ne vprašamo...
    Kdor se spopada s preživetjem in je morda celo žrtev kapitalističnih zlorab, si gotovo ne nalaga tovrstnih skrbi.
    Zazrem se vase. Recimo da pripadam srednjemu sloju, ki ni bogat, a mu resnici na ljubo nič ne fali, in sem "kao" ljubiteljica "domače umetnostne obrti", izdelkov, ki jih spremlja "dobra karma". Naslednji trenutek se zavem, da sedim na Ikea taboreju, z majico iz H&M, torej sem zadnja, ki bi hotela/smela komu pridigat. Vseeno pozivam k razmisleku o obdarovanju. Kot rečeno, če finančna sredstva ne dopuščajo, še ne pomeni, da ne moremo dati iz rok nekaj zares dobrega, svojega, recimo ljubke ježke iz pirine moke

    @ Vanja, jaz tudi Tebi pošiljam ♥ ♥ ♥, če si boš zaželela še več simbolov, jih najdeš tukaj

    OdgovoriIzbriši
  4. Super zapis, sem ga že delila na FB. Hvala, da si me dodala na spisek.♥ ♥ ♥ Prav gotovo pa nanj sodiš tudi ti s svojimi simpatičnimi izdelki.

    @ studio13: poskusi z Alt+3 na številčni tipkovnici :)

    OdgovoriIzbriši
  5. @ Sonja-Sonce, seveda si na seznamu ❤
    Jaz sem v tej zgodbi zelo zelo majcen košček mozaika, moram pa priznati, da me je izkušnja izdelovanja & prodaje filcastih izdelkov zaznamovala. Zdaj hand-made izdelke še bolj cenim in večkrat rečem: respect!

    OdgovoriIzbriši
  6. O, hvala za tole :) Letos bom sicer prepozna za novoletna in ostala darila, bom pa potem celo leto bolj pridna. Upam, da novo leto ali pa že konec letošnjega končno prinese spletno stran.

    Sem ravno nate mislila, ker delam broške za darila za prijateljice. Iz filca, seveda :o)

    OdgovoriIzbriši
  7. Super ideja, super izdelki - umetnine. Podpiram pobudo in jo poštempljam z nakupom.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ribica, kulinarična Špela in vsi ostali, še 1x hvala za odziv, govorimo isti jezik ❤

    Mateja je na FB delila povezavo, za katero upam, da opravičuje pozive k trezni izbiri daril: Santa's Workshop

    OdgovoriIzbriši
  9. Se pridružujem ostalim... Nadvse dobra ideja! Sem za!!! Hvala za ustvarjalne predloge! Z nekaj lastnimi dodatki...
    Prijeten in ustvarjalni december!

    OdgovoriIzbriši
  10. Evo, prvi korak narejen - naročila dve luštkani zadevci v Tikinem svetu. Zdaj pa naprej. Oka, kaj pa tvoje umetnine? So tudi naprodaj?

    OdgovoriIzbriši
  11. Jaz tudi, jaz tudi pri Tiki :-) Vse njeno je tako lepo ❤

    Moji Filckoti, seveda so na voljo. A lahko na FB pogledaš albuma »na voljo«:
    KLIK
    in
    KLIK
    Ali pa se oglasiš na mail: urskag.si@gmail.com

    OdgovoriIzbriši