četrtek, 11. avgust 2011

Čarobno Jezersko

Ježki, konji, čudovita narava in prijazni ljudje!

Jezersko, kraj, ki me vselej očara. Tista fenomenalna kombinacija čiste življenjske energije, veselja do življenja in notranjega miru. Če kdaj ne boste vedeli kam na "nedeljski" izlet..., pustite se "zapeljati" na Jezersko, Jezerskemu Resna hribovska tura, skok na kak okoliški kucelj, sprehod ob jezeru...
To nedeljo, 14. avgusta 2011, bo živahneje. Vabljeni na 53. tradicionalno etnografsko prireditev Ovčarski bal na Jezerskem. Ali, to isto nedeljo, h' Karničarjevim na tekmovanje v metanju klobukov na kline in na "sladkarije s p'vanine": koroške požgane žgance, kislo mleko,... 
Če je dan v dolini prekratek, ga je na Jezerskem ravno prav za vse :-) Lep pozdrav od jezerjanskih pisanih ježkov!
 .✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫​*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✶* ✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✶*¨`*.✫*¨*.¸¸.✶*​



6 komentarjev:

  1. Ah, sem že v mislih rekla super, greva čez vikend, pa vidim, da se bo čisto preveč dogajalo gor. Bo treba počakat na mirnješi vikend, ne maram gneče v gorah :o)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, Ribica, se strinjam :-) Tudi jaz ta vikend definitivno ne pridem :-) razlogi tak-isti, kot jih imaš ti... Ljubim mir.

    V bistvu sem večkrat v dilemi, ali je treba lepe in tihe kotičke obdržati "zase" ali kako... Potem prevlada rek "če foušije ne bo, bo za vse dosti" :-)
    Narava blagodejno deluje na duha in telo, zato več kot nas bo šlo "dolincev" na relaksacijo v "hribe", prijetnejše bo sobivanje v stresnem "mestnem" okolju...
    Nenazadnje, lepo besedo širim tudi zaradi ljudi, ki vztrajajo v okolju, čeprav za every-day-life morda ne najbolj prijaznem (v smislu preživetja). Zato pejte na Jezersko, prezračite glavo in najejte se kislega mleka in žgancev.

    OdgovoriIzbriši
  3. uf, dolgo že nisem bila.. ne glede na to, da sem si takrat prav toplo zaželela prebiti nekaj dni tam gori...

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala, super ideja za izlet, vendar en drug konec tedna:)
    Tudi jaz se ne maram drenjati.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasne fotke si naredila!
    Praviš, da si vidla Netreske v Krnskih razpokah - to bi bilo pa zanimivo videt! Ali imaš kakšno fotko, da bi jo lahko delila z nami?
    Pozdravček :-))

    OdgovoriIzbriši
  6. Seveda, Andrja, z veseljem, tukaj:
    klik
    klik


    Tika & Ribica, vidim, da podobno razmišljamo in se, če je le mogoče, gneče v velikem logu ognemo :-)

    OdgovoriIzbriši